Carlos Blaaker

 

Carlos Blaaker is een kunstenaar die de schilderkunst altijd trouw is gebleven. De laatste jaren heeft Blaaker zich steeds meer ontwikkeld tot een schilder pur sang,een kunstenaar die zijn verf als autonoom middel gebruikt om vormen op het doek te toveren. Hij brengt deveilin dikke lagen aan, direct vanuit de tube op het doek gespoten,af uitgesmeerd met kwasten en paletmes. Verschillende kleuren worden over elkaar aangebracht en mengen zich op het schilderij zodra de verf wordt uitgestreken. Op sommige werken is te zien hoe dikke klodders verf naar beneden zijn gedropen en verticale strepen op het doek hebben achtergelaten.

Het schilderen is voor Blaaker een explosie van energie, gestuurd door opperste concentratie. Het maken van een schilderij is als het hartstochtelijk bedrijven van de liefde, meent de kunstenaar. Zoals een gedachte plotseling kon opborrelen, zo wil Blaaker dat zijn schilderkunst als een eruptie, in een opwelling ontstaat. Zijn handschrift functioneert in het verlengde van zijn persoonlijkheid; hij schildert zoals hij denkt en de verf moet in een vloeiende beweging vanuit het hoofd naar het doek overgezet kunnen worden. Tijdens het schilderen ontstaan vanuit de pasteuze lagen verf plotseling herkenbare vormen. Een blauwe vlek wordt de massieve kop van een olifant, een roze achtergrond geeft depriemende ogen van een uil prijs. Het lijkt alsof Blaaker zijn dieren als een magiër uit de verf tot leven laat komen.Hun huid is soms haast tastbaar, zoals bij het koppel zebra's dat zich losmaakt van hun kleurrijke achtergrond enzo het schilderij uit lijkt te stappen, Met hun warme kleurenpalet stralen Blaakers schilderijen energie en dynamiek uit.Zijn werken zinderen als de warme lucht boven een afrikaanse steppe.

De gepassioneerdheid waarmee Carlos Blaaker zijn kunstwerken schept, bewijst dat wat hem betreft de schilderkunst nog springlevend is.

Cheet´ah
Zeefdruk op papier
Beeldformaat 74 x 90 cm
Oplage 90 stuks
€ 450,-- exclusief BTW.

Naam :
Adres :
Postcode :
Woonplaats :
Kunstenaar / Titel :