Nicole Schaap

Nicole Schaap werd op 26 februari 1943 in Brussel uit een bekend juweliersgeslacht geboren. In de jaren zestig volgde zij met groot succes de opleiding aan de Vakschool voor Goud-en Zilversmeden te Schoonhoven, waar zij ook haar meestertitel behaalde.

Als edelsmid ontwerpt en maakt zij sieraden uit eigen grafische composities. Zij laat lijnen en vlakken op uiterst kundige wijze in elkaar overvloeien. Haar sieraden zijn dan ook stuk voor stuk miniscule kunstwerken zonder weerga.

Als schilder werd zij sterk geinspireerd door Karel Appel, Picasso en Miro. Zij heeft een uniek eigen stijl, verhalend van karakter, zeker niet figuratief, maar ook niet puur abstract.
In haar schilderijen weet zij op virtuoze wijze haar architectonisch lijnenspel te combineren met een scala aan subtiele kleuren. Dit resulteert in sterk maar zeer verfijnd werk, dat vooral wordt gekenmerkt door haar vrolijke en frisse kleuren. In haar schilderijen gebruikt zij hedendaagse materialen en dat geeft een bijzonder effect aan haar werk.

Haar schilderijen roepen een speciale emotie op, die ten dele terug te voeren is op haar sprankelend kleurgebruik.

Door de jaren heen heeft zij haar orginaliteit en creativiteit ruimschoots bewezen en worden haar doeken in binnen-en buitenland verkocht.

Lever du soleil
Zeefdruk beeldformaat 40 x 100 cm
Oplage van 85 stuks
2005
€ 440,- exclusief BTW.
 

Coucher du soleil
Zeefdruk beeldformaat 40 x 100 cm
Oplage van 85 stuks
2005
€ 440,- exclusief BTW.
 

Naam :
Adres :
Postcode :
Woonplaats :
Kunstenaar / Titel :